Genel Duyurular
20.10.2021

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ IV. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi

Değerli Öğrencilerimiz,

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ''IV. İnternational Social and Economic Research Student Congress - ISERSC (IV. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi) 29-30 Aralık 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecektir. Uluslararası nitelikte olan kongrenin amacı belirlenen alanlarda çalışan genç araştırmacılar ve akademisyenler için fikirlerini, araştırma sonuçlarını ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir ortam yaratmak, öğrencileri akademik anlamda desteklemek ve güncel bilimsel gelişmeler üzerine kültürel bir tartışma platformu oluşturmaktır.

Alanında önde gelen seçkin akademisyenlerin ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek olan kongreye, İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Ekonometri, Tarih, Sosyoloji, Psikoloji, Edebiyat, vb. alanlarda öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenler başvurabilirler. Kongreye gönderilecek her çalışmada en az bir yazarın lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması zorunludur.

Kongrenin dili İngilizce ve Türkçe'dir. Kongreye gönderilen çalışmalarla ilgili alanda uzman 2 hakem tarafından değerlendirilecektir. Kongrede tam metin olarak sözlü sunulan tüm bildiriler online ortamda (CD/flash bellek) yayımlanacak olan tam metin bildiri kitabında basılacaktır. Ayrıca Kongre'de bilim kurulu tarafından seçilecek çalışmalara en iyi bildiri ödülü verilecektir.